tirsdag den 29. oktober 2013

Voldelige/misbrugende Forældres Samkvemsret

Så er der igen samtaler i udlandet om vores love og den danske forældreansvarslov.  
Om at voldelige/
misbrugende forældre får samkvemsret og forældermyndighed over børn i Danmark. 
Der er et stigende antal domme ved de danske domstole der giver forældermyndighed og samkvem med  disse forældre. 
Det gør at forældre - her tit mødre - ikke kan beskytte deres børn mod en voldelige forældre, men må se til at børnene har samkvem med den voldelige/ misbrugene forælder og børnene derefter kommer hjem og fortæller om det, uden at den anden forælder kan gøre noget andet end at trøste og vente på at barnet går helt i stykker psykisk.... eller kan vælge at gå i fængsel for ikke at udlevere barnet til samkvem.  
Det er på ingen måde i orden at børnene skal ødelægges helt før end fagpersoner går ind og stopper samkvem der involverer vold, misbrug og seksuelle overgreb.

Citat: fra min bog "Kunsten at vaske sine hænder.;"De var så bekymrede over mit store fravær fra skolen, og jeg blev indlagt på sygehuset, fordi jeg havde meget hovedpine. Det endte med at jeg fik nogle piller til min hovedpine. De fandt aldrig ud af den egentlige årsag til min hovedpine og mit store skole fravær”. Kvinde der som barn blev misbrugt det meste af barndommen af hendes far.


Jeg har som et eksempel kendskab til at en dommer ikke ville se en video afhøring af to børn, kun høre videoen, og derfor ikke så, hvordan børnene viste med fagter, hvad deres far havde gjort ved dem, men kun hørte det, og derfor lagde denne dommer til grund for tiltalefrafald at børnene også snakkede om trolde og andre eventyrlige figurer, så de børn havde en god fantasi.... Den dommer ved så ikke, at børn ikke har kendskab til voksen seksualitet på samme måde som vi voksne, og derfor ikke bruger de samme ord, men f.eks. som her viser det i stedet. 

Der skal lovændring til nu, hvor de dyrekøbte erfaringer er der, fra alle de her sager der er kommet frem de sidste par år, og som der stadig kommer flere og flere af.  
Der skal uddannelse til - efteruddannelse af alle de fagpersoner der er involverede i de her børnesager. 
For børn taler ikke som voksne, og børn er samtidigt truet til tavshed, eller bliver sat til at beskytte den voksne, da de har fået af vide at den voksne ellers vil blive fængslet. Derfor taler børnene i koder, og ikke direkte. 
Det er vigtigt, at fagpersoner har fokus på det, og har så meget psykologi og menneskekendskab, at de kan knække de koder.   

Ja, det koster penge - men vi har ikke råd til at lade være, det handler om børns barndom der ødelægges, og som har mange, mange senfølger. 
Det kræver efteruddannelse, og det kræver mere tid til de tungeste sociale sager og meget fokus og  opmærksomhed på at de børn det her handler om, er italesat, truet og ikke kender voksensproget omkring seksuelle overgreb. 
Det er helt og aldeles totalt  uacceptabelt et vi som retssamfund og velfærdsstat har så mange børne-, forældersamkvems- og forældermyndigheds sager hvor børnene oplever ulidelig overlast, og vedbliver med at opleve det. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar