torsdag den 17. oktober 2013

Når et barn svigtes, må du ikke kigge den anden vej!

Ingen voksne er  fri for et ansvar, når et barn er offer for svigt, vold og seksuelle krænkelser.  ...
Ingen må kigge væk...hverken naboerne,  familien, lærerne, pædagogerne, socialrådgiverne. Det er os alle sammen, som bærer ansvaret.
Hvis man har en mistanke, må man aldrig bare stoppe op og tænke, at der nok er nogen, som gør noget ved det. For det er der langt fra altid.                                                                                                             
Du må aldrig kigge væk når det sker og du har opdaget det!
Når forældre ikke passer godt nok på deres børn, er der en grund til det.  
Vi skal tage ansvar også som samfund, og hjælpe børnene og deres voksne der tit alle taber i disse sager. Børnene vil altid have en form for kontakt til deres biologiske forældre, uanset hvad der er sket, og det er endnu en grund til at tage fat om hele familien. De forældre skal selvfølgelig straffes, hvis de har været groft voldelige eller begået seksuelle overgreb, men de skal som forældre også hjælpes. Børnene skal holdes i hånden videre frem i livet, også når de får senfølger som voksne, og det skal være med mere end 10 timers psykologhjælp, hvor brugeren selv skal betale 2/3 dele af regningen.... som det er lige nu! 


Citat fra min bog: Kunsten at vaske sine hænder.. og fra det virkelige liv :..       ”Lige nu sparer du din kommune for 100.000kr. om måneden, ved at der er sket det, at faderen har fået den fulde forældremyndighed over dit barn, og nogle af de penge kan de jo så bruge på at give dig psykologhjælp, når du ikke kan lade være med at græde lige nu”...... Sagt af sagsbehandler i Fogedretten til en mor - hvis barns far lige havde fået den fulde forældremyndighed, da sagen var blevet klassificeret som en høj konfliktsag i Statsforvaltningen,....... og så beslutter man som hovedregel, i sådanne sager uanset sagens indhold, at kun en af forældrene skal have forældremyndigheden..... og det ses af sagerne, at det som regel er den højest råbende forælder.... og her havde mors kommune ellers anbragt barnet på en døgninstitution til udredelse, da der var stor mistanke om incest fra faderens side.......
også en måde at se væk på..og vaske sine hænder!

1 kommentar:

  1. Hej Birthe!
    Du ved, at vi er SÅ meget enige. Men jeg har i de seneste måneder haft nogle drøftelser med nogle unge venner på Facebook - om noget supervigtigt. Nemlig de gange, hvor det er kommunen, der tager fejl. Hvor forældrene IKKE svigter, men tværtimod gør nogle ting, som det ikke passer kommunen, at de gør. F.eks. hjemmeskoler børnene (selvom det faktisk er lovligt!) Eller i sagen om barnet i Frederiksberg Kommune, der er så syg, at han risikerer at dø, hvis han kommer på´hospitalet. Og kommunen lukker for tabt arbejdsfortjeneste. Hvad gør vi i den slags sager? Vi kan jo ikke læse, udfra avisenes gengivelse, hvad der er sket, fordi der er så meget sludder og vrøvl og så lidt agtindsigt, at ingen aner hvad der i virkeligheden er foregået. OG jeg har, også i vores fælles kommune, oplevet at sagsbehandlere har lavet ting, som ikke tåler dagens lys. Den slags sager skal sorteres væk, og de forældre skal have støtte. Når det drejer sig om misbrug og vold og vanrøgt er vi 100% enige. Men hvad gør vi, når kommunerne laver overgreb på familierne? Knus Jytte

    SvarSlet